Opleiding

ABC-Trainer

Wanneer je filosofie achter de ABC-Training begrijpt zal je merken dat, door het toepassen ervan, de training breed inzetbaar is.  Of het nu gaat om opvoeding, training of gedragsbegeleiding.
De ABC-Training is een proces waarbij je jezelf kunt ontwikkelen. Je leert steeds beter en sneller herkennen waar de knelpunten liggen en hoe je verandering kunt bewerkstelligen. Dat dit leren zien en herkennen tijd nodig heeft, mag duidelijk zijn. Het is een proces waarbij niet alleen de hond zich goed zal voelen, maar ook de cursist beter bij zichzelf kan blijven.
Wanneer je met de basis aan de slag gaat zie je al snel een verandering in de wisselwerking tussen de cursist en zijn hond.

Na het volgen van de Basis, Vervolg en de Verdieping workshops (Aandacht, Bewustwording en Communicatie) kun je de ABC- Instructeur volgen, welke twee dagdelen omvat. Hiermee heb je voldoende basisinzicht om je cursisten te helpen om bewuster met hun hond om te gaan en hoe van vanuit lichaamstaal met een vriendelijke en open houding iets uit kunnen uitleggen aan hun hond. De cursist helpen om te leren te zien en ervaren hoe hij met zijn hond in wisselwerk en communicatie kan komen is het doel. Waarbij je rekening houdt met mogelijkheden en onmogelijkheden van de combinatie. Dit alles op een positieve basis en vanuit hoe de hond leert en wat hij nodig heeft om te kunnen leren.

Als ABC-Trainer kun je door je door de opgedane kennis en vaardigheden mensen helpen om inzicht in het gedrag van hun hond te geven. En hoe ze vanuit daar tot een betere verstandhouding kunnen komen. Je geeft ze hiermee de basis voor een goede band met elkaar.
In de opleiding is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Na het volgen van de opleiding tot ABC-Trainer krijg je (wanneer je wilt) toegang tot de besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en kunt sparren over de training. Natuurlijk is het vrij om succesverhalen te delen. Deze groep is voor en door ABC-Trainers. Is er informatie die betrekking heeft op de training of kom ik artikelen tegen die ik belangrijk acht om kennis van te hebben, dan deel ik die ook.
Om de ABC-Training verder eigen te kunnen maken is het actief bezig te zijn en te blijven wel noodzakelijk. Om je op de hoogte te houden van succesverhalen de laatste ontwikkelingen in de ABC-Training geef ik meerdere ABC-Trainer workshops per jaar.
Om lid te blijven van deze groep en de vermelding te houden op de website is het verplicht om tenminste 1 na/bijscholingsworkshop per twee jaar te volgen.

Wil je na de opleiding als ABC-Trainer de ABC-training bij jou op de hondenschool gaan geven, dan kun je, na aanvraag en goedkeuring, een vermelding op de website van de ABC-Training krijgen en wordt jouw hondenschool vermeld op de lijst. Om de vermelding op de website van de ABC-Training te behouden dien je minimaal eens per twee jaar de ABC-Trainer workshop te volgen Dit om je vaardigheden van de ABC-Training te verbeteren, op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste ideeën op te doen. Natuurlijk ben je ook welkom om de gewone praktijkworkshops bij te wonen om je vaardigheden te oefenen.