Opleiding

ABC-Trainer

Wanneer je filosofie achter de ABC-Training begrijpt dan zal je merken dat door het toepassen van de training breed inzetbaar is.  Of het nu gaat om opvoeding, training of gedragsbegeleiding.
De ABC-Training is een proces waarbij je jezelf kunt ontwikkelen in steeds beter en sneller leert zien en herkennen hoe je in interactie kunt blijven. Dat dit leren zien en herkennen tijd nodig heeft, mag duidelijk zijn. Het is een proces waarbij niet alleen de hond zich goed zal voelen, maar ook de cursiste beter bij zichzelf kan blijven.
Wanneer de met de basis aan de slag gaat kan je al snel een verandering in de wisselwerking tussen de cursist en zijn hond zien.

Na het volgen van de Basis, Vervolg en de Verdieping workshops kun je de ABC-Training Instructeur volgen, welke twee workshopdagen omvat. Hiermee heb je het basisinzicht mee gekregen om je cursisten te helpen om bewuster met hun hond om te gaan en vanuit lichaamstaal hun hond op een vriendelijke manier iets uit te leggen en te begeleiden. Het leren ligt bij de cursist, hij moet leren te zien en ervaren hoe hij met zijn hond in wisselwerk en communicatie kan komen. Waarbij je rekening houdt met mogelijkheden en onmogelijkheden van de combinatie. Dit alles op een positieve basis en vanuit hoe de hond leert en wat hij nodig heeft om te kunnen leren.

Als ABC-Instructeur kun je door je door de opgedane kennis en vaardigheden mensen helpen om vanuit de ABC-Training inzicht in hun hond te geven en vanuit die aandacht te scholen. Je werkt aan de relatie tussen eigenaar en hond en geeft ze de basis voor een goede band met elkaar.
Dat deze opleiding op ABC-Training Instructeur kleinschalig wordt gegeven, maakt het een persoonlijke opleiding met veel individuele aandacht.

Na het volgen van de opleiding tot ABC-Trainer krijg je (wanneer je wilt) toegang tot de besloten Facebookgroep waar je kunt sparren over de training en met vragen terecht kunt. Deze groep is voor en door ABC-Trainers. Natuurlijk deel ik ook de informatie die betrekking heeft op de training. Om lid te blijven van deze groep is het wel zaak om bezig te blijven en op de hoogte te blijven van de training door het volgen van tenminste 1 workshop per jaar.

Wil je als ABC-Trainer de ABC-training bij jou op de hondenschool geven, dan kun je, na aanvraag en goedkeuring, een vermelding op de website van de ABC-Training krijgen dat er bij jou op de hondenschool ABC-Training wordt gegeven. Om de vermelding op de website van de ABC-Training te behouden dien je eens per jaar de ABC-Trainer bijscholing en/of praktijkworkshop (ABC-Trainer) te volgen. Dit om je vaardigheden van de ABC-Training te verbeteren, op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste ideeën op te doen, zo dat je uitdaging in je lessen kunt houden voor je cursisten. Natuurlijk ben je ook welkom om de gewone praktijkworkshops bij te wonen om je vaardigheden te oefenen.