ABC-Training

De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training:

De A staat voor:
Aandacht voor elkaar. Werken vanuit aandacht voor je hond. Leer herkennen wat hij je vertelt, of hij iets moeilijk of makkelijk vindt en hoe je hem hierin kan begeleiden. Aandacht van de hond voor jou, leer je hond dat er leuke dingen gedaan worden wanneer hij aandacht voor jou heeft.
Onder het samenwerken verstaan we dat je veel dingen samen doet, maar dat de hond ook voor je uit leert werken op jouw verzoek als ook dat hij moet wachten tot jouw sein om te beginnen.

De B staat voor:
Bewustwording van wat je doet, van wat de hond je vertelt en voor de hond het bewust zijn van het samendoen, het bewust nemen van een toestel, maar ook bewust te zijn van jou tijdens een opdracht.
Dus, de Balans vinden op een breed vlak. Dus niet alleen het lichamelijke evenwicht wanneer de hond op een wiebelend oppervlak staat, niet alleen de Balans houden tussen wat wij van de hond willen en wat de hond wil, maar ook op het geestelijke vlak de hond moet zelf blijven leren. Daarnaast zal de balans tussen spanning en ontspanning een aandachtspunt zijn.

De C staat voor:
Contact met elkaar. Maar dan ook echt contact maken vanuit je hart. Waarbij respect en vertrouwen op de voorgrond staan.
Communicatie, informatie geven. Hoe leggen je de hond uit wat je van hem wilt wat vertel jij je hond met onze lichaamstaal.
Concentratie brengt focus en rust. Dit is essentieel voor je hond om de oefeningen van het begin tot het eind te kunnen leren en te voltooien. Zonder concentratie en zelfcontrole is er geen focus.

Wanneer deze mix van ingrediënten goed uitgewerkt wordt, zorgt dat voor een super samenwerking met je hond. En tevens voor een meer evenwichtige hond. Samen kunnen jullie alles aan!.
Het is een tastbare en effectieve manier die jou snel bewust maakt en inzicht geeft in jouw wijze van communiceren naar je hond en wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren en zich op je te kunnen richten.